lauantai 11. helmikuuta 2017

Snorklailua ja kolarointia


Tänään oli jälleen niin hieno keli, että pakkohan sitä oli rannalle päästä. Aamulla kamppeet rantakassiin ja muut vermeet Tespack aurinkokennoreppuun. Taksi löytyi heti El-Bahr kadulta, muutaman kymmenen metrin päästä kotoa. Kun saavuimme Dream Beachille, niin eiköhän rantakassi ollut jäänyt kotiin! Kassissa oli snorklausvälineet, aurinkovoiteet ja pyyhkeet. Parempi puolisko jäi rannalle, ja itse otin taksin kotiin.

El-Bahrilta ei pääse kääntymään kotikatumme suuntaan, jos on tulossa Sekalasta päin. Taksikuski päättikin sitten siirtyä vastakkaiselle kaistalle parisataa metriä ennen kotikatuamme, ja rupesi peruuttamaan. Täällä siis kaistojen välillä on korkeat korokkeet ja ylityspaikkoja ei ole ihan jokaisessa, eikä joka toisessa risteyksessä. Kuljettajaa tuntui kiinnostavan enemmän polttamani sähkötupakka, kuin taustapeilin seuraaminen. Siitähän seurasi toki kylkikontakti kadun varteen pysäköityyn toiseen taksiin. Ja kylkikontaktista seurasi aivan hirmuinen älämölö arabiaksi. Ainoat sanat, jotka tunnistin olivat “hullu” ja “ongelma.”

Ongelmia tästä ei minulle tullut sen enempää kuin, että kolautin ikkunasta roikkuneen kyynärpääni pysäköidyn taksin peiliin. No, kipu ei satu. Eikä tullut edes mustelmaa.

Paluumatkalla kuljettaja ei ollut lainkaan yhtä puhelias, kuin ennen törmäystä. Tottakai häntä asia harmitti.

Kun pääsin takaisin rannalle, niin sukelluslasit silmille ja snorkkeli suuhun. Ennen tätä reissua olen snorklannut kerran viime talvena. Silloin käytössä oli huonolaatuiset vuokravehkeet ja silmiin ja suuhun tuli suolaista vettä enemmän kuin lääkäri määrää. Olimme Suomesta ostaneet molemmille kunnon lasit ja snorkkelit Varustenetistä. Näillä vehkeillä kokemus oli aivan mahtava. Kaikki isot ja pienet kalat näkyivät selkeästi ja hengittäminen sujui hyvin, kun vain hoitaa sen oikeassa rytmissä ja rauhallisesti.

Video päivän snorklailusta löytyy täältä.

Veden alla olisi voinut viipyä vaikka kuinka kauan, mutta pitihän sieltä tulla parinkymmenen minuutin jälkeen aurinkoa ottamaan.

Iltapäivällä pakkasimme kamat ja lähdimme päiväkävelylle kohteena El-Mamshan alue. Meshmesha ravintolassa salaatit ja muut terveys sapuskat huuhdottiin alas muutaman Stellan avulla. Tuttujakin oli samassa ravintolassa.

Tätä kirjoitettaessa lataan samalla blogissa näkyvää videota Youtubeen. 2 Megan pätkivällä nettiyhteydellä muutaman minuutin videon lataaminen näyttäisi kestävän kaksi tuntia. Ehkä hommataan nopeampi yhteys lähiaikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti