maanantai 6. helmikuuta 2017

Turismi elpymässä.

  
Pitkästä aikaa uutta bloggausta tälle sivulle. Saavuimme Hurghadaan reilu viikko sitten. Rantakelejä on ollut oikeastaan vain eilen ja tänään. Ensimmäisinä päivinä oli auringonlaskun jälkeen todella kylmä. Viime viikolla istuimme sisällä Sphinks ravintolassa El Mamshassa ja tapasimme muutamia ystäviämme Euroopasta. Kaikki pöydässä istuvat tärisivät vilusta ja minun oli pakko tehdä itselleni pipo Buff huivista.

Kotiutumisen aikana olen havainnut, että turistien määrä on jonkin verran lisääntynyt. Etenkin kiinalaisia näkyy paljon. Aikaisemmin heitä ei ole nähnyt oikeastaan lainkaan. Naapurimme Nasser on jopa tehnyt sukellus- ja safaripalvelu firmaansa valotaulun, jossa on selostettu palvelut myös kiinaksi. Toisaalta olen Sheratonilla kuullut myös, että kiinalaiset eivät juurikaan osta mitään. Syynä saattaa olla se, että kyseisellä alueella myydään matkamuistojen ohella lähinnä merkkituoteväärennöksiä, ja tuskin kiinalaisia kiinnostaa lähteä raahaamaan niitä takaisin kotimaahansa. Palveluita, kuten sukellusta, safareja ja retkiä toki hekin käyttävät.


Eurooppalaisille Hurghada on tällä hetkellä todella edullinen lomakohde. Keskieuroopasta saa suoria edestakaisia lentoja jopa 80 – 100 eurolla. Ja Egyptin punnan kurssi on puolittunut viimeisen vuoden aikana. Viime talvena eurolla sai 10 puntaa, nyt 20. Hinnat toki ovat hieman jossain nousseet, mutta ei samassa tasossa kurssimuutoksen kanssa. Taksilla meiltä keskustaan pääsee kymmenellä punnalla (0,50€) ja paikallinen olut on 15 - 17 puntaa. Kotona olevan laajakaistan hinta on pysynyt samassa 140 punnassa kuukaudelta.

Lisäksi tänään pistin merkille, että katujen varsilla on todella paljon vähemmän sotilaita ja poliiseja, kuin viime talvena. Kenties valmiustilannetta on päivitetty. Tämä on toki hyvä asia, mikäli päivitys perustuu turvallisuusuhan pienenemiseen. Itse en oikeastaan koskaan ole täällä tuntenut oloani turvattomaksi, paitsi joskus liikenteessä.

Suomalaisille suosittelen lämpimästi Hurghadaa lomakohteena. Tosin suoria lentoja ei tällä hetkellä ole, mutta Turkish Airlinellä pääsee näppärästi perille alle viidensadan euron ja hotelli kahdelle hengelle löytyy 170 – 300 eurolla.
Kirjoittelen taas, kun tulee juttuja mieleen.


Ps.Sheba kotiutui takaisin luoksemme naapurista. Hänestä kirjoittelen myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti