torstai 12. marraskuuta 2015

Asetutaan kodiksi

Tätä kirjoittaessa totuttelen sianlihattoman metvurstin makuun. Sopivan suolaista. Kyllä tähän tottuu.

Saavuttuamme kotiin meitä odotti karu yllätys. Asuntomme kuumavesisäiliöön menevän vesijohdon hana vuosi heti, jos siihen hieman koski. Täällä liki jokaisessa kerrostalossa on niin kutsuttu ovimies, joka vastaa lähinnä suomalaista talonmiestä. Oman ovimiehemme Nasserin liki ainoa englanninkielinen sana on money ja kaikkeen hän vastaa ystävällisesti ”yes.” Siitä huolimatta saimme miehen paikalle ja elekielellä näytimme mikä on vialla. Kännykällä kuva hanasta ja Nasserin kanssa taksilla LVI liikkeeseen. Taksinkuljettajan englanninkielen taito olikin jo parempi kuin ovimiehen, joten hän ajoi meidät paikalle toimien myös tulkkina ja avustajana kaupan tekemisessä. Hanapari maksoi 270 paikallista puntaa. Kamat kainaloon ja takaisin kotiin, jonne Nasserin hälyttämä putkimies saapui tunnin myöhässä.

Kun putkimies rupesi vaihtamaan hanoja, niin hetken päästä selvisi, että hanat ovat jo valmiiksi rikki! Tässä vaiheessa verisuoni pullisti ohimossa siihen malliin, että pelkäsin räjähtäväni. Mutta apu löytyikin läheltä. Olin rappukäytävällä vaihtanut muutaman sanan yläkerrassa asuvan paikallisen miehen kanssa, ja hän osasi englantia mainiosti. Portaat ylös ja rohkeasti ovikelloa painamaan. Tämä yläkerran Walid niminen herrasmies tuli saman tien paikalle katsomaan tilannetta. Selvisi, että rikkinäiset hanat jotka olimme ostaneet, maksoivat noin 10 kertaisesti oikean hinnan verran!
Naapurin mies selvitti sukkelasti putkimiehelle selkeät ohjeet. Hän hankkikoon meille toimivat hanat ja hintaa saa olla töineen maksimissaan 50 puntaa. Eli noin 6 euroa. Seuraavaksi Walid halusi, että menemme palauttamaan rikkinäiset hanat liikkeeseen. Kurvasimme hänen autollaan Nasser kyydissä LVI liikkeeseen, ja Walid pisti kovan ukaasin. Mikäli rahoja ei palauteta, niin hän järjestää ikävyyksiä firmalle. Ilmeisesti he luulivat naapurimme olevan poliisi, koska rahat palautettiin ilman vastalauseita.

Walid osoittautui hyvin sydämelliseksi mieheksi. Hän sanoi, että koska asumme naapurissa, niin olemme yhtä perhettä ja hän pitää puoliamme. Illaksi hän ehdotti, että lähtisimme hänen ja vaimonsa kanssa yhdessä kävelylle. Puolisoni Nadja oli hyvin otettu tästä kutsusta ja klo kahdeksaksi hän oli laittautunut illalliselle sopiviin vaatteisiin.

Nyt lähden kameran kanssa kävelylle ja tarkoitus olisi, että päivän aikana tulisi vähintään 10 kilometriä tallustettua.


Palataan taas lähipäivinä asiaan!
Edit: Videokooste päivän kävelylenkistä löytyy täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti