maanantai 30. marraskuuta 2015

Kotiruokaa



Nyt ei ole tarkoitus ruveta ruokabloggaajaksi, mutta kirjoitan nyt kuitenkin keittiön kuulumisia.

Ravintolassa on mukava käydä syömässä, mutta välillä pitää saada oikeaa kotiruokaakin. Mietiskelin marketissa, että mitä tekisin Nadjan kanssa sapuskaksi. Kanaa eri muodoissaan on tullut tehtyä useita kertoja. Ja hyvää on ollut. Ostoskärryyn tarttui mukaan herkullisen näköistä paistia, joten siitähän pitää suomalaisen tehdä karjalanpaistia.

Tässä resepti olkaa hyvät:

  • -          Puolikas tai kokonainen kilo naudan tai kamelin paistilihaa.
  • -          Voita paistamiseen
  • -          2-3 isoa sipulia
  • -          Sopivasti pippuria
  • -          Suolaa varovasti
  • -          Tölkillinen (0,5 l) Stella olutta


Leikkaa liha noin puolikkaan peukalon kokoisiksi paloiksi. Paista liha pannulla ruskeaksi. Lisää joukkoon pippuria. Ruskistunut liha laitetaan riittävän suureen kattilaan. Avaa olut ja juo siitä puolet. Laita loput oluesta kattilaan siten, että lihat peittyvät. Jos olut ei riitä, niin avaa toinen. Anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään tunnin. Leikkaa sipuli mieltymystesi mukaan ja lisää kattilaan. Anna kiehua vielä puoli tuntia kannen alla. Jos nestepinta laskee, niin laita lisää olutta. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Kuva ei oikein onnistunut, kun räpsäsin nopeasti nälissäni kännykällä.

1 kommentti: