Nyt ei ole tarkoitus ruveta ruokabloggaajaksi, mutta
kirjoitan nyt kuitenkin keittiön kuulumisia.
Ravintolassa on mukava käydä syömässä, mutta välillä pitää
saada oikeaa kotiruokaakin. Mietiskelin marketissa, että mitä tekisin Nadjan
kanssa sapuskaksi. Kanaa eri muodoissaan on tullut tehtyä useita kertoja. Ja
hyvää on ollut. Ostoskärryyn tarttui mukaan herkullisen näköistä paistia, joten
siitähän pitää suomalaisen tehdä karjalanpaistia.
Tässä resepti olkaa hyvät:
- - Puolikas tai kokonainen kilo naudan tai kamelin paistilihaa.
- - Voita paistamiseen
- - 2-3 isoa sipulia
- - Sopivasti pippuria
- - Suolaa varovasti
- - Tölkillinen (0,5 l) Stella olutta
Leikkaa liha noin puolikkaan peukalon kokoisiksi paloiksi.
Paista liha pannulla ruskeaksi. Lisää joukkoon pippuria. Ruskistunut liha
laitetaan riittävän suureen kattilaan. Avaa olut ja juo siitä puolet. Laita
loput oluesta kattilaan siten, että lihat peittyvät. Jos olut ei riitä, niin
avaa toinen. Anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään tunnin. Leikkaa sipuli
mieltymystesi mukaan ja lisää kattilaan. Anna kiehua vielä puoli tuntia kannen
alla. Jos nestepinta laskee, niin laita lisää olutta. Tarjoile keitettyjen
perunoiden kanssa.
Kuva ei oikein onnistunut, kun räpsäsin nopeasti nälissäni kännykällä.
Hyvältä näyttää ja valmistustekniikkakin miellyttää 😊!
VastaaPoista