lauantai 14. marraskuuta 2015

Surullisissa tunnelmissa



Tarkoitukseni oli tänään kirjoittaa paikallisesta liikenteestä, mutta Pariisin tapahtumien jälkeen se ei tunnu ajankohtaiselta.

En oikein tiedä miten kirjoittaisin tuntemuksistani. Ironista on, että kun luin eilen illalla uutisia terrori-iskuista, niin ensimmäisenä nousi mieleen, että ovatko läheiseni Euroopassa turvassa. Euroopassa, joka on mielletty turvalliseksi paikaksi ja jonne on tullut ihmisiä hakemaan turvaa. Ilmeistä on, että näiden turvaa hakeneiden joukossa on sellaisia, joilla on fanaattisia ajatuksia. Tai sellaisia jotka ovat aivopestävissä fanatismille.

Terrorismi on kaikissa muodoissaan tuomittavaa. Niin valtioiden harjoittama terrorismi, kuin äärijärjestöjen. Kaiken takana on kysymys vallasta. Valtaa voidaan hakea demokraattisesti tai aseellisesti. Meidän demokratiaa tukevien ihmisten tulee puolustaa arvojamme kovankin paikan edessä. Terrorismi ei voi olla neuvottelukumppani. Mutta samalla on muistettava, että kokonaisen uskonnon, tässä tapauksessa Islamin, ja terrorismin välille ei voida vetää yhtäläisyysmerkkiä.

Olen saanut tutustua täällä Egyptissä upeisiin ihmisiin. Muslimeihin ja kristittyihin, he kaikki ovat järkyttyneitä Pariisin tapahtumista. Minulla ei ole ideoita tämän terrorismin kitkemiseksi, mutta toivon, että vallan kahvassa olevat pyrkivät tilanteen ratkaisemiseen ilman sivullisia uhreja.


Tämä kirjoitus on omistettu kaikille terrorismin uhreille. Läpi historian ja kaikkialla maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti